Yarah van Zotykafi ( kleine vlinder)

De Cornish Rex is een kat van kleine tot gemiddelde grootte.

Omdat ze hoog op haar poten staat, lijkt het een grote kat, totdat je haar oppakt. Gezien vanaf de zijkant volgt de onderkant van de romp de opwaartse curve van de rug.

Vanwege haar fijne bouw kan de Cornish Rex bijna teer aanvoelen, maar deze kat is atletisch en helemaal niet kwetsbaar.           

De Cornish Rex heeft een kleine, smalle kop met grote oren en ogen die te groot lijken voor de kop. Ze heeft een Romeinse neus, een sterke kin en lange slanke poten. De staart is ook lang en is zeer flexibel. 

De vacht van de Cornish Rex is uniek onder katten. Het haar is zacht en zijdeachtig, maar gegolfd op een manier die een beetje aan cornrows (ingevlochten kroeshaar) doet denken.                                                                                                             

paws Cornish Rex

Persoonlijkheid:

De Cornish Rex gaat een sterke band aan met haar baasje. Ze vindt het heerlijk om dicht in de buurt van haar baasje te zijn en heeft er behoefte aan iedere dag samen tijd door te brengen.

Veel Cornish Rexen doen er alles aan om bij hun baasje te kunnen zijn en zullen zelfs aan een tuigje leren lopen om meer tijd samen door te brengen.

Over het algemeen vinden ze het heerlijk om geknuffeld en opgepakt te worden.

Verzorging:

De Cornish Rex is een atletische kat die haar ideaalgewicht zal behouden als er voor voldoende    bewegingsruimte wordt gezorgd.

Doordat de vacht zo dicht op de huid ligt, is het makkelijk te zien of een Cornish Rex te dik is.

De Cornish Rex is beweeglijk en houdt van springen, rennen en spelen. Wanneer ze aan het spelen is, kan ze de indruk wekken dat ze onvermoeibaar is. Ze moet ook interactieve beweging hebben.

Geschiedenis:

In 1950 werd de eerste Cornish Rex kitten geboren in Cornwall, Groot-Brittannië. Het kitten was het resultaat van een spontane mutatie, geboren uit een boerderij kat en een onbekende kat.

Nina Ennismore, die deze ontdekking deed, had Rex konijnen gefokt en tentoongesteld, dus ze wist dat dit een speciale kat was. Ze nam deze kat met krulvacht in huis, noemde hem Kallibunker, en begon aan wat later uitgroeide tot het Cornish Rex ras.

In 1957 werd een koppeltje Cornish Rexen, dat rechtstreeks afstamde van Kallibunker,  geïmporteerd in de Verenigde Staten. De Cornish Rex werd in 1967 officieel in de Verenigde Staten  erkend en is daar sindsdien populairder dan in Groot-Brittannië.